Light-bullar

Bullar
50 g jäst
2,5 dl minimjölk
100 g kesella 10%
1 dl rårörsocker
1 dl ljus sirap
0,7 liter vetemjöl
0,5 dl linfrö
1 tsk kardemumma
1 tsk salt

Fyllning
150 g kesella 10%
rårörsocker
kanel eller vaniljsocker
uppvispat ägg till pensling


Sätt ugnen på 250 grader. Smula i jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och blanda i kesella. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, kardemumma, salt och linfrö, sedan mjöl lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Bre på kesellan och pudra över rårörsocker och kanel eller vaniljsocker. Rulla ihop kakan och dela den i ca 20 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över rårörsocker.
Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter.


Kommentarer
Postat av: mama

DOM goda bullar hoppas vi får när vi kommer upp nästa gång KRAM

2009-02-02 @ 16:49:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0