Päron Paj
Denna paj bjöd jag på när min mamma och min syster var på besök
Päron paj
Mördeg
200 g smör
1 dl socker
5 dl mjöl
1 äggula
Mazarinmassa
300 g mandelmassa
150 smör
3 ägg
1,5 dl potatismjöl
Fyllning
3-4 väl moga och saftiga päron
socker
kardemumma
valnötter el flagnad mandel
Mördegen
Blanda alla ingredienserna till en smidig deg
Lägg degen i kylen och låt den bli kall
Värm ugnen till 175 grader
Pensla en pajform med smör
tryck ut degen i formen och nagga
Mazarinmassan
Kör mandelmassan slät i matberedare
Tillsätt lite smör i taget
Tillsätt 1 ägg i taget
Rör sedan i potatismjölet
skala och kärna ur päronen och klyfta
Blanda päronklyftorna med socker och kardemumma
Häll mazarin massan i pajformen
Lägg pärona i ett vackert mönster och lägg på valnötterna el mandeln
Grädda till fyllningen stannat eller ca 40 min långt ner i ugnen
serveras ljummen med vaniljvisp eller glass
Päron paj
Mördeg
200 g smör
1 dl socker
5 dl mjöl
1 äggula
Mazarinmassa
300 g mandelmassa
150 smör
3 ägg
1,5 dl potatismjöl
Fyllning
3-4 väl moga och saftiga päron
socker
kardemumma
valnötter el flagnad mandel
Mördegen
Blanda alla ingredienserna till en smidig deg
Lägg degen i kylen och låt den bli kall
Värm ugnen till 175 grader
Pensla en pajform med smör
tryck ut degen i formen och nagga
Mazarinmassan
Kör mandelmassan slät i matberedare
Tillsätt lite smör i taget
Tillsätt 1 ägg i taget
Rör sedan i potatismjölet
skala och kärna ur päronen och klyfta
Blanda päronklyftorna med socker och kardemumma
Häll mazarin massan i pajformen
Lägg pärona i ett vackert mönster och lägg på valnötterna el mandeln
Grädda till fyllningen stannat eller ca 40 min långt ner i ugnen
serveras ljummen med vaniljvisp eller glass
Kommentarer
Trackback