Mera julgodis

Kokoschoklad á la Bounty

50 g smör eller margarin

1/2 dl vit baksirap

1/2 dl florsocker

2 dl vispgrädde

1 påse kokosflingor (200 g)


+  200 g ljus choklad (gärna Marabou)



1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.


2. Koka till smeten tjocknat - ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)


3. Häll i kokos


4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper


5. Ställ in i kylen någon timme.


6. Dela i bitar med en vass kniv (tips doppa i varm vatten om det är trögt)


7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.


8. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.

9. När bitarna svalnat - lägg in i tillsluten burk i kylen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0