Julgodis
polkagrisbräck
Smält 200 g mörk choklad. När det ´är smält så blanda i 1 tsk matolja. Häll ut (vi fick använda slickepott) på en plåt i ett 3 mm tjockt lager.
Ställ ikyl och låt det stelna.
Smält 225 g vit vhoklad. När det är smält så blanda i 1 tsk matolja. Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så att det täcker (jag fick igen använda slickepotten).
Krossa polkagrisar i en mortel (det ska bli 1/2 dl) och strö över den vita chokladen innan den stelnar. Ställ i kyl och låt allt stelna innan man bryter det i bitar.
Receptet finns i "Vinterns söta".
Lite julgodis , jag har inte provat den men det lät så gott att jag ville dela med mig av receptet jag hittade
Smält 200 g mörk choklad. När det ´är smält så blanda i 1 tsk matolja. Häll ut (vi fick använda slickepott) på en plåt i ett 3 mm tjockt lager.
Ställ ikyl och låt det stelna.
Smält 225 g vit vhoklad. När det är smält så blanda i 1 tsk matolja. Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så att det täcker (jag fick igen använda slickepotten).
Krossa polkagrisar i en mortel (det ska bli 1/2 dl) och strö över den vita chokladen innan den stelnar. Ställ i kyl och låt allt stelna innan man bryter det i bitar.
Receptet finns i "Vinterns söta".
Lite julgodis , jag har inte provat den men det lät så gott att jag ville dela med mig av receptet jag hittade
Kommentarer
Trackback